OVERGEWICHT

Als iemand dagelijks ongezond eet en weinig beweegt, kan dit leiden tot overgewicht. Hierbij kunnen risicofactoren ontstaan zoals vet in de buikholte, hoge bloeddruk, verhoogde cholesterol en bloedglucosewaarden. Dit alles kan weer leiden tot hart-en vaatziekten, diabetes type 2, depressie en overige ziektes. De symptomen kunnen wellicht bestreden worden met medicijnen, echter zolang de oorzaak aanwezig blijft, is het dweilen met de kraan open. Belangrijk is dan ook om de kern van het probleem aan te pakken: de leefstijl.

Vaak zie je namelijk genoeg dat mensen even een strenge dieet toepassen voor zover mogelijk om snel af te vallen. Als dit al lukt, heb je hierna kans op terugval. Dat komt omdat je 1) je gehele leefstijl nooit had aangepakt en 2) dingen die niet leuk zijn zoals een strenge dieet hou je niet lang vol.

 

Wat wij dan ook gaan doen is alle vlakken van je leven doorlopen: onder andere hoe je dagelijks eet, beweegt, je werk en overige dagelijkse bezigheden, stress, slaap. Aan de hand hiervan gaan we op zoek naar duurzame verandering en aanpassing op zo een manier dat het voor jou goed te doen is en het leven voor jou leuk blijft. Je bent namelijk geen robot en het leven is er om van te genieten. Aan de andere kant wil je wel zo gezond mogelijk genieten, dus dan zul je wel je verantwoording moeten nemen.

Om te weten waar je staat, zullen we starten met wat metingen:

  1. BMI
  2. Bloeddrukmeting
  3. Vet-meting
  4. Conditiemeting aan de hand van je hartslag
  5. Omtrek-meting

Aan de hand van deze metingen, een anamnese, en met name hoe jij je voelt en wat jij wilt, zullen we hierna beginnen met onze aanpak.

 

A-Version Life

KvK nummer: 58896147
Gevestigd te: Rotterdam

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen?
Neem dan gerust contact op.

Stuur een e-mail naar:

info@a-versionlife.com