ANGSTEN

Er zijn verschillende soorten angststoornissen, waarvan de sociale angststoornis het meest voorkomt bij volwassenen. Ook komen o.a. de specifieke fobie, de gegeneraliseerde angststoornis en de paniekstoornis vaak voor. 

En iedereen heeft last van angsten: de één alleen meer dan de ander. Wanneer angsten op dusdanige wijze de overhand nemen dat het je leven negatief overheerst, dan kan dat erg vervelend zijn. Zo kun je verstijven van angst (‘fight-flight’ modus) of dusdanig in je leven beperkt worden, dat je vermijdingsgedrag ontwikkelt. Je kunt ongezonde gewoontes ontwikkelen hierdoor bijvoorbeeld met verdovende middelen of obsessief compulsieve handelingen. Wat het ook moge zijn, het lichaam en geest lijden hieronder.

 

Wat wij dan ook gaan doen is deze angsten bij de kern aanpakken. Dit gaan we doen aan de hand van verschillende stappen, waaronder mindfulness en zelfkennis. Zo zijn je gedachtes bij angsten veelal bezig met doem scenario’s in de toekomst welke nog niet hebben plaatsgevonden. De reden waarom deze doem scenario’s gecreëerd worden met alle gevolgen van dien, kunnen divers zijn.

Als jij weet en snapt hoe jij in je denken te werk gaat en waarom, dan zul jij hier in ‘charge’ kunnen zijn in plaats van dat jij hier een product van bent. Bewustwording speelt hierbij dan ook een grote rol. Naast zelfkennis, en dat jij je bewust wordt van jouw denken, gaan we het geheel vanuit een groter plaatje bekijken zodat je verder kijkt dan enkel je angst. Je zult hierdoor o.a. leren relativeren.

We zullen ons niet alleen bezighouden met jou als persoon, je wensen en je denken, we gaan er ook op uit. Dit kan een wandeling in de natuur inhouden, of gewoon buiten wandelen, terwijl we ons gaan focussen op dat wat jou bezighoudt.

Aan de hand van een brede, actieve, maar diepe aanpak, zorgen we ervoor dat jij je eindelijk in je kracht zult voelen en dat jij de vrede en rust van binnen zult ervaren. Je zult je grootse jij voelen waarvan jij weet dat jij die eigenlijk bent.

A-Version Life

KvK nummer: 58896147
Gevestigd te: Rotterdam

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen?
Neem dan gerust contact op.

Stuur een e-mail naar:

info@a-versionlife.com