A-Version Life

Create a healthy lifestyle.

Een gezonde leefstijl

Daar waar mensen vroeger moesten jagen, rennen en klimmen om wat voedsel, drinken en bescherming te hebben is het vandaag de dag wel anders. We hebben eten in overvloed, er bestaat transport zoals de auto en trein, we hebben elektriciteit. Vele mensen hebben ‘zitbanen’ met lange werktijden en een hoge werkdruk. Dan heb je nog de financiële zorgen. De vooruitgang qua techniek en wetenschap is dus aan de ene kant mooi. Aan de andere kant leidt dit alles tot fysieke- en mentale problemen: beweegarmoede en stress waarbij mensen zichzelf voorbij lopen.

Het is dan ook van belang om extra goed voor jezelf te zorgen, wil je de kwaliteit van jezelf en je leven hoog houden. En het één gaat niet zonder het ander. Overgewicht wordt veelal niet enkel veroorzaakt door te veel eten. Ook factoren zoals de hoeveelheid beweging, slaap, stress, angsten, gedrag, gewoontes, werktijden en werkdruk spelen hierbij een rol. Dat is de reden waarom louter een streng dieet vaak geen duurzame oplossing is bij het afvallen.

Als leefstijlcoach help ik jou met een gezonde leefstijl waarbij we dit alles gaan aanpakken.

Leefstijlcoach

Mijn naam is Ratna en ik ben de leefstijlcoach. Naast dat ik mensen help als coach met een gezondere leefstijl, studeer ik Psychologie aan de Open Universiteit. Ook heb ik een 200-urige yoga en mindfulness-docentenopleiding afgerond in Nepal en heb ik een 3-jarige opleiding Ayurveda gevolgd aan de European Institute for Scientific Research on Ayurveda. Laatstgenoemde studie houdt zich bezig met een gezond lichaam en geest van binnenuit.

Tot slot heb ik jaren geleden mijn Master Fiscaal Recht gehaald waarna ik jarenlang als fiscaal jurist werkte in de corporate praktijk. Lange werktijden, hectiek, een grote werkdruk; ik weet er alles van. Toen ik destijds zelf tegen een burn-out aanliep, besloot ik om het roer om te gooien. Ik wilde leven vanuit mijn hart, mezelf leren kennen en zoveel mogelijk reizen om de wereld te ervaren. Mijn ouders waren jong overleden, dus ik snapte dat het leven kort kan zijn. Ik startte mijn eigen bedrijf en richtte mijn leven zo in dat ik al deze doelen kon waarmaken. Nu jaren later, leef ik nog steeds zo. 

Om de kwaliteit van mij en mijn leven hoog te houden, sport ik elke dag: ik jog, kickboks, of ik ga fitnessen. Hiernaast sta ik elke ochtend extra vroeg op voor mijn yoga, meditatie en introspectie. Ik eet bewust omdat ik mijn lichaam goed aanvoel, maar ik eet ook lekker want ik ben geen robot. En het leven moet leuk zijn.

Vanuit mijn eigen ervaring en kunde sta ik je dan ook graag bij. 

 

 

Aanpak

Als leefstijlcoach ga ik samen met jou alle vlakken van je leven langs om te kijken hoe we duurzaam gezonde veranderingen aan kunnen brengen in je leven op een wijze zoals dit bij jou past. Meer bewegen en gezonder eten moet namelijk wel leuk blijven, anders hou je het niet vol. Ook pakken we stress, angsten en slecht slapen aan. We beginnen hierbij met wat metingen om te zien waar je staat: BMI, bloeddruk, vetmeting, conditietest en een omtrek-meting.

Aan de hand van een anamnese, jouw wensen en doelen, gaan we dan stapsgewijs je huidige leefstijl onder de loep nemen en kijken waar er winst te behalen valt. Belangrijk is dat jij hierbij zelf de verantwoordelijkheid neemt. Naarmate het proces vordert, zul jij je bewuster worden van hoe jouw lichaam, emoties en denken te werk gaan en zul je beter in staat zijn dit te dirigeren. Met de stapsgewijze veranderingen en nieuwe inzichten, krijg jij een gezondere leefstijl en zul jij van binnen en buiten vitaler, gezonder en krachtiger worden.

A-Version Life

COC number: 58896147
Established in: Rotterdam

Questions?

Do you have any questions or comments about the coaching? Please feel free to send an e-mail to: info@a-versionlife.com