BEWEGING

 “No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable.”  Socrates

Daar waar mensen vroeger altijd in beweging waren, moesten jagen, rennen, klimmen en plukken om wat voedsel, drinken en bescherming te hebben, is het vandaag de dag anders. We hebben eten in overvloed, er bestaat transport zoals de auto en trein, we hebben elektriciteit. Vele mensen hebben ‘zitbanen’. De vooruitgang qua wetenschap en techniek is natuurlijk prachtig. Alleen voor onze lichamen en genen is het minder prachtig als dit leidt tot te weinig beweging: beweegarmoede.

 

Net zoals dat het lichaam elke dag voedsel en drinken nodig heeft, zo heeft het lichaam élke dag zijn portie beweging nodig. Te weinig beweging op dagelijkse basis kan leiden tot overgewicht, minder fitheid, een lager metabolisme, ziektes, het verouderingsproces versnelt, de kwaliteit van je leven wordt minder en je levensduur kan door dit alles verkort worden. De gezonde levensverwachting bij Nederlandse vrouwen ligt op 57,8 jaar en bij de mannen op 62,8 jaar. Dit betekent dat na deze leeftijd doorgaans de eerste aandoeningen verschijnen en de rest van het leven in minder goede gezondheid wordt doorgebracht. Hier valt dus veel winst te behalen.

Er zijn genoeg mensen die zich vergelijken met de mensen om zich heen, waarbij weinig bewegen ‘normaal’ en de norm is. Maar het is aan jou om de verantwoordelijkheid van je leven in eigen handen te nemen. Uiteraard spelen ook hier de overige levensgebieden een rol waaronder voeding, stress, werkdruk, slaap, beperkingen, nu het gaat om de gehele leefstijl.

Na wat metingen, een anamnese, jouw leefstijl, jouw doelen en wensen, zullen we meer duurzame beweging in jouw leven incorporeren, op zo een passende manier dat jouw leven leuker wordt en jij fitter en vitaler wordt.

 

A-Version Life

KvK nummer: 58896147
Gevestigd te: Rotterdam

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen?
Neem dan gerust contact op.

Stuur een e-mail naar:

info@a-versionlife.com