VOEDING       

Je bent letterlijk wat je eet: jouw lichaamscellen vernieuwen zichzelf op basis van dat wat jij eet. Jij bepaalt in dat opzicht dus in zekere mate de kwaliteit van je lichaam. Aan de andere kant moet eten natuurlijk ook lekker zijn, dat maakt het leven nu juist zo leuk.

En tot je 30e of 35e kun je wellicht eten wat je eet. Maar als je gedurende lange tijd ongezond blijft eten in combinatie met een ongezonde levensstijl, dan zal deze disbalans op een gegeven moment tot uiting komen. Dit kan leiden tot overgewicht, puisten, het verouderingsproces treedt eerder in werking welke leidt tot grijze haren, rimpels, haaruitval, je kunt een verhoogd risico krijgen op hart-en vaatziektes, diabetes en overige ziektes.

Met andere woorden: waar het eerst wellicht automatisch goed ging, zul je nu bewuster op je voeding moeten gaan letten wil je de kwaliteit van je leven hoog houden

 

Ook hier is het van belang om de verschillende vlakken van je leven te scannen. Niet alleen dat wat je eet, de mate waarin je het eet en hoe laat je het eet, zijn van belang. Maar ook zaken zoals je stoelgang, je hoeveelheid beweging, stress, slaap, angsten en werkdruk spelen hier een rol. Tevens kunnen jouw achtergrond, genen en cultuur hier een rol bij spelen. Zo komen er bij bepaalde bevolkingsgroepen vaker diabetes type 2 voor dan bij andere groepen. Om extra alert te zijn op dat wat je eet, kan dan doorslaggevend zijn.

Na wat metingen en een analyse, gaan we aan de hand van jouw wensen en leefstijl kijken naar hoe je nu eet en hoe dat dusdanig gewijzigd kan worden zodat jij bewust gezonder, maar toch nog steeds lekker kan genieten van het eten. Dat is namelijk mogelijk. Dan moet je natuurlijk wel weten wat ‘gezond eten’ is, wat de mogelijkheden zijn, wat bij jou past en jou aanspreekt. Dit alles zullen we bespreken en stapsgewijs toepassen.

 

A-Version Life

KvK nummer: 58896147
Gevestigd te: Rotterdam

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen?
Neem dan gerust contact op.

Stuur een e-mail naar:

info@a-versionlife.com