AFVALLEN

Als je dagelijks ongezond eet en weinig beweegt, kan dit leiden tot overgewicht. Hierbij kunnen risicofactoren ontstaan zoals vet in de buikholte, hoge bloeddruk, verhoogde cholesterol en bloedglucosewaarden. Dit alles kan weer leiden tot hart-en vaatziekten, diabetes type 2, depressie en overige ziektes. De symptomen kunnen wellicht bestreden worden met medicijnen, echter zolang de oorzaak aanwezig blijft, is het dweilen met de kraan open. Belangrijk is dan ook om de kern van het probleem aan te pakken: de leefstijl.

Vaak zie je namelijk genoeg dat mensen even een strenge dieet toepassen voor zover mogelijk om snel af te vallen. Als dit al lukt, heb je hierna kans op terugval. Dat komt omdat je 1) je gehele leefstijl nooit had aangepakt en 2) dingen die niet leuk en extreem zijn zoals een strenge dieet of extreem veel sporten in eens, hou je niet lang vol.

 

Wat wij dan ook gaan doen is alle vlakken van je leven doorlopen: onder andere hoe je dagelijks eet, beweegt, je werk en overige dagelijkse bezigheden, stress, slaap. We gaan aan de hand hiervan nieuwe gezonde gewoontes maken. Met het aanpakken van je dagelijkse voeding en beweging, kunnen al forse sprongen worden gemaakt.

Qua voeding is het handig om te beseffen dat je letterlijk bent wat je eet. De bouwstoffen van je lichaam worden onder andere opgebouwd en vervangen door het voedsel dat jij eet. In dat opzicht bepaal jij dus de kwaliteit van je lichaam. Een belangrijke vraag hierbij is dan ook: ‘eet jij vulling of voeding?’ Weten wat gezonde voeding is, regelmaat en gevarieerd en kwalitatief vers eten, zijn hier ‘key’ termen.

Ook is de reiniging van je lichaam belangrijk: dat er net zo veel uitgaat als dat er ingaat. Vanuit mijn Ayurvedische kennis, welke zich specifiek hierop richt, zal ik je tevens bijstaan.

Wat betreft beweging zie je dit vanaf een bepaalde leeftijd bij genoeg mensen helaas versloffen. De Gezondheidsraad beveelt aan om in ieder geval 150 minuten per week intensief te bewegen en minimaal 2 keer per week spier- en botversterkende oefeningen te doen. Zo maak jij je lichaam kwalitatief sterker, gezonder, werk je preventief tegen ziektes en vertraag je het verouderingsproces. 

Nadat we dit alles gaan aanpakken zul jij je lichaam veel beter aanvoelen: je zult je lichter en fitter voelen. 

A-Version Life

KvK nummer: 58896147
Gevestigd te: Rotterdam

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen?
Neem dan gerust contact op.

Stuur een e-mail naar:

info@a-versionlife.com