MINDFULNESS    

“He who knows others is wise. He who knows himself is enlightened.” Lao Tzu

Mindfulness klinkt voor veel mensen als tovertaal. Maar in feite komt mindfulness neer op ‘jezelf leren kennen’. Alles wat je doet, je handelen en gedrag komt namelijk voort uit je denken. Als jij weet hoe jij in je denken te werk gaat, dan zul je patronen herkennen en dan kun je hierop anticiperen.

Je bént namelijk niet je denken, je bent niet je emoties of je lichaam. Je hébt je gedachtes, emoties en lichaam. Jij bent de kapitein op jouw schip welke verantwoordelijk is voor deze gedachtes, emoties en lichaam. Het is daarom jouw taak om deze in goede banen te leiden, mits je weet hoe. Hier zullen we dan ook op in gaan. Bewustwording speelt hierbij een belangrijke rol.

 

Het is eigenlijk net zoals dat je een video-game speelt en je een poppetje leert besturen. Je leert wat het poppetje allemaal kan en wil. En als je nog verder komt, dan kun je het poppetje ook superkrachten geven omdat je het beter weet te besturen. Mindfulness kun je een beetje zo zien: hoe beter je in staat bent om aan het roer van jezelf te staan en weet hoe jij werkt, denkt en doet, hoe beter jij in staat bent om dit te dirigeren en in één richting te leiden. Zo voorkom je dat jij een product wordt van je gedachtes (automatische piloot), emoties en lichaam (voor zover mogelijk). En als gevolg hiervan zul jij je leven bewuster leiden in plaats van dat je geleefd wordt.

Hoe beter jij hierin wordt, hoe beter jij met de richting van de golven mee zult kunnen varen in plaats van ertegen in te gaan: acceptatie. Het leven bestaat nu eenmaal uit leuke en niet leuke zaken en alles is tijdelijk. Hoe jij hiermee omgaat en erin staat, bepaalt jouw leven.

Er zijn diverse manieren om jezelf beter te leren kennen en te observeren. Zo zijn er technieken vanuit de yoga en meditatie, maar er zijn ook andere manieren om introspectie toe te passen. Wij zullen samen kijken naar wat het beste bij jou past en wat jij zelf het meest aangenaam en effectief vindt.

Hierbij zullen we werken richting eenheid, meer zingeving, voldoening, geluk, ontspanning, vrede en een betere gezondheid van binnenuit wat doorwerkt naar jouw buitenwereld.

 

A-Version Life

KvK nummer: 58896147
Gevestigd te: Rotterdam

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen?
Neem dan gerust contact op.

Stuur een e-mail naar:

info@a-versionlife.com